Sådan bliver du spottet af en headhunter til lederjobbet
Tænk hvis dit næste lederjob ”fandt dig”, så du ikke behøvede at søge efter det?
Headhunterens opgave er at finde den helt rigtige kandidat til sin kunde.
Du kan være løsningen. Men det sker ikke af sig selv. Du skal bringe dig i headhunterens søgelys. Og vide hvad der kan få dig valgt fra.
Ifølge Lederne, som i 2022 foretog en rundspørge blandt 1700 privatansatte medlemmer har 58% oplevet at blive kontaktet af en headhunter – heraf har 38% oplevet det flere gange. Og det sker i stigende omfang
Læs videre, hvis du vil på radaren hos headhunterne, når de skal finde de rigtige kandidater til dit drømmejob.
Hvis du vil findes, skal du være til at få øje på
Sociale medier og i særlig grad LinkedIn er dit udstillingsvindue.
Sørg for at din profil er opdateret og relevant i forhold til det, du gerne vil ”findes på”. Vælg de rigtige søgeord – eks. i den første linje under dit navn eller dine fremhævede kompetencer. Det får dig til at dukke op, når headhunterne søger efter kandidater.
Se din profil med headhunterens øje: hvilket job er du en attraktiv kandidat til. Er det også dit drømmejob?
Vær beredt!
Hav dit CV nogenlunde opdateret og klart, så du hurtigt kan sende det, når headhunteren kontakter dig. Tid er tit en kritisk faktor!
Det er helt ok med et generelt CV – du kan evt. sortere lidt i det inden du sener det, så det passer til det du ved om jobbet.
Har du dit CV i banken hos relevante headhuntere? Ellers se at få det sendt afsted. Det er der de kigger først, når de skal finde egnede kandidater til et job.
Trænger dit CV til en ordentlig omgang eller har du brug for sparring: så tjek det her link til cv pakken – ”Skriv dit leder CV, så du lander jobbet” https://theleadingculture.dk/podcast22
Det her kigger headhunteren efter:
Jobbet lyder spændende. Du har sendt dit CV. Headhunteren er vendt tilbage – du er kommet på headhunterens ”longlist”.
I skal mødes, så headhunteren kan vurdere, om du også skal med på ”shortlisten”.
Vær bl.a. klar til at svare på det her:
Dit valg af uddannelse og branche
Dit valg af uddannelse og job fortæller noget om dig – både når det virker åbenbart, men særligt hvis der ikke er en umiddelbar sammenhæng. Måske har du ikke en formel uddannelse, men har opnået dine kompetencer gennem erfaring – vær klar til at fortælle hvordan. Hvis du har skiftet branche eller sektor – fortæl historien og vis hvordan det kvalificerer dig.
Hvordan ser din karriere ud
Er der en rød tråd og er den en ret linje eller med spændende ”sidespring”? Har du udviklet dig og er blevet forfremmet? Tænk over hvordan utraditionelle karrierevalg og erfaringer kan differentiere dig og gøre dig attraktiv.
Er du fastgroet eller en flakke
Har du skiftet job mange gange eller været det samme sted i mange år. Ingen af delene er som udgangspunkt attraktive, men heller ikke diskvalificerende. Har du ”huller” i CV’et er det helt sikkert også interessant at høre om – uanset om du har været på barsel eller backpacket i Indien.
”Hvem er du” ?
En ting er dine faglige og formelle kompetencer. Men hvad er dine værdier – det der ikke kan læses i CV’et? Kan du skabe tillid og få andre til at følge dig? Er du ”likable”? Det er vigtigt for headhunteren at vide for at sikre det rette match til job og virksomhed.
Vær klar til at vise din selvindsigt
I lederjobbet forventes du at kende du dine egne styrker og svagheder – det styrker din autenticitet. Og du skal være klar i spyttet på, hvordan du kompenser for dine svagheder. Men: Ingen forventer du kan alt – det vil være utroværdigt.
Sidst men ikke mindst:
Lad være med at oversælge dig selv eller lade dig besnakke bare fordi du er lidt ”starstruck” over at være blevet kontaktet.
Bare fordi en headhunter synes, at du er en oplagt kandidat, behøver det ikke at være det rigtige job for dig.
Vil du høre mere om emnet og Ghitas og Anes egne erfaringer med headhuntere (på begge sider af bordet) så lyt til podcasten:
Sådan bliver du spottet af en headhunter til dit (næste) lederjob: https://theleadingculture.dk/podcast-lederhjaelpen/